Obľúbené podujatie „Kuchyňa starých materí“, ktoré pripravuje Kysucké múzeum, sa vracia tento rok v pravidelnom formáte a návštevníkom prinesie gurmánsky zážitok. O kultúrnej akcii informovala Miroslava Jančulová, vedúca správy Múzea kysuckej dediny, v tlačovej správe.
Každý mesiac iné chute
Pre veľký záujem a pozitívne ohlasy sa podľa slov Jančulovej stáva „Kuchyňa starých materí“ mesačným podujatím. Každý mesiac sa tak návštevníci kysuckého múzea zamerajú na inú kulinársku tému. Jún sa ponesie v duchu motta „Z každého rožka troška“, čo znamená, že už v nedeľu 15. júna si budete môcť vychutnať rôznorodosť tradičných receptov.
Zdroj: kysuckemuzeum.sk
„Pripravte sa na návrat k starým časom a jedlám, ktoré si pamätáte od svojich babičiek. Na vlastné oči uvidíte a hlavne ochutnáte, ako sa pripravuje: Pravá kysucká polievka, ktorá zasýti a zahreje, Starosvetská kapusta so špirkami z diežkovej kapusty. Alebo jednoduché, no o to chutnejšie sladké jedlo, ktoré milujú malí aj veľkí - hádzané halušky s makom, takzvané trhance. Či klasika, ktorá nikdy neomrzí a na Kysuciach má svoje špecifické čaro, podlesníky," uviedla podrobnosti vedúca správy kysuckého múzea.
Okrem ochutnávky lahodných jedál budete mať podľa zverejnených informácií možnosť sledovať celý proces prípravy v autentickom prostredí Múzea kysuckej dediny. Nahliadnete do kuchýň, kde sa varilo pred desiatkami rokov, a možno si aj odnesiete nejaký tip či trik do vlastnej kuchyne.
Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk
Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť